Home > Wat zijn de gevolgen? > Het gaat mis


Het gaat mis

 

Hieronder staan reacties van een paar ouders met kinderen die door alcohol in de problemen zijn gekomen. Zij vertellen hoe zij toen reageerden. Zou jij ook zo reageren? Lees de drie reacties en geef je mening.

 

Alcohol naar 18 jaar
Ik heb flinke ruzie gehad met Shirley over een feest dat ze in het voorjaar met een vriendin wil geven bij ons thuis. Zij wil dat daar alcohol bij is. Ze vindt het belachelijk dat ze dit jaar al mocht drinken, en dan opeens niet meer, omdat de wet is veranderd. Ik heb gezegd dat als het feest in onze schuur is, ik niet wil dat er alcohol wordt geschonken en dat het niet nou eenmaal niet meer mag tot ze 18 is. Nou, het huis was te klein.. Marieke Rosenboom, moeder van Shirley (16 jaar)

Zou jij dit ook zo doen?

Alcohol en geweld
Mijn zoon Peter kwam dronken thuis van een feest in het dorp. Zijn blouse was gescheurd en hij had een kapotte lip. Hij had gevochten met een jongen uit een ander dorp. En hij had met zijn dronken kop zijn vriend per ongeluk een dreun gegeven. De volgende ochtend, toen hij nuchter was, hebben we hem flink op zijn kop gegeven. Daarna hebben we erover gepraat. We hebben nu afgesproken dat hij niet meer dan twee biertjes drinkt op een avond. Niels de Klein, vader van Peter (16 jaar).

Zou jij dit ook zo doen?
Alcohol en seks
Toen ik boven kwam zat Laura te huilen op haar bed. Ze vertelde dat ze met een jongen had gezoend en daar had ze spijt van. Ze had wat gedronken en ze wist niet meer zo goed wat ze deed. Ze kon het zich ook allemaal niet meer zo goed herinneren. Vriendinnetjes hebben verteld wat er was gebeurd. Ik heb lang met Laura zitten praten over jongens, over seks en over alcohol. Ik heb haar uitgelegd dat ik haar te jong vind om te drinken. Ze snapt dat nu zelf ook. We hebben afgesproken dat ze tot haar 16e niet drinkt. Voor Laura was dit een goede les. Judith Matzers, moeder van Laura (15 jaar).

Zou jij dit ook zo doen?